My last lazy day

SURT OPSTØD

Hej alle sammen..
Jeg er simpelthen så tosset lige nu og som en hver anden blogger, så vil jeg dele det med jer!
Som før nævnt på bloggen så har jeg været en af de pokkers uheldige, som ikke har kunne finde et job og har derfor været ind og ud af kontanthjælp(dog uden hjælp endnu) Her kommer lorten så:
Jeg var nede på jobcenteret for en uge siden for at høre, hvad pokker jeg skulle gøre – jeg havde stået uden arbejde siden den 21/12, hvor mit vikariat stoppede og jeg troede på det tidspunkt, at jeg ret hurtig ville kunne finde et job og havde derfor ikke meldt mig arbejdsløs(hvilket jeg ved nu var en fejl, men jeg er sku ikke kendt på det område. Men jeg er også en person som ikke vil have hjælp udefra, men gerne vil klare det selv) Men fordi vi har krise var der sku intet at få. Jeg fortalte hende også dernede, at jeg stod og skulle til jobsamtale onsdag og torsdag, så jeg regnede ikke med at skulle være inde i systemet længe, men at jeg havde bare brug for hjælp til at kunne betale husleje m.m næste måned. Vi blev så enige om, at jeg skulle søge kontanthjælp og derfor skulle til samtale i dag mandag. Jeg valgte så at tage min far med, da jeg ikke følte de hørte på mig første gang jeg var i deres system. Vi kommer så ind og hun begynder at stille spørgsmål. Jeg er så ærlig og siger meget glad, at jeg har fået arbejde og skal starte fra imorgen af, men at jeg stadigvæk har brug for hjælp til at kunne betale det hele næste måned. Hun sender os så ud til skranken, hvor jeg i stedet for kontanthjælpen nu skal søge om en engangsydelse. Jeg begynder så at udfylde et skema, og forklarer hende imens at jeg skal søge engangsydelse i stedet for kontanthjælp fordi jeg starter på arbejde i morgen, men har stået uden arbejde et stykke tid. Hun stopper mig så og siger, at jeg skal tage ned i min bank for at snakke med dem om LÅNET.. Jeg kigger underligt på hende og spørger “lånet????”. Ja, i nogen tilfælde kunne man få engangsydelse ligeså vel som kontanthjælp(altså ikke betale pengene tilbage), men i mit tilfælde var det penge jeg lånte og derfor skulle betale tilbage… Og hvis jeg ikke lånte af dem eller banken så skulle jeg låne af familie og venner og hvis ingen af dem så ville låne mig penge så kunne de udbetale mig pengene(altså ikke som et lån)!! Hvad sker der????? Jeg kiggede på hende og sagde at det kunne hun droppe, jeg ville ikke i en alder af 20 sætte mig i gæld til kommunen eller venner og familie bare fordi jeg har været så heldig at få arbejde!! Mine venner og familie skal da ikke føle sig presset til at låne mig penge, bare fordi kommunen ikke vil hjælpe mig selvom jeg betaler min skat?? Det ville være det samme som, hvis en person har været på kontanthjælp i to måneder og så får et job – så skal personen da også betale kommunen tilbage for de to måneder på kontanthjælp!? Not….
Hvis jeg ikke havde nævnt noget om at jeg stod med arbejde så havde de bare udbetalt de penge og havde ikke engang tænkt på, at jeg skulle tag et lån! Helt ærligt! Vi er et af de samfund, som betaler mest i skat(hvis ikke det der betaler mest) og det gør vi for, at de kan hjælpe os når nøden rammer! Jeg er en ung pige på 20 år, min kæreste er i lære, vi betaler det skat vi skal, går ikke særlig ofte til læge eller bruger andre af de ting vi får “gratis” igennem vores skat – og den ene gang vi så beder om hjælp, så må vi låne til det, fordi jeg var så heldig at få arbejde og derfor kan give endnu flere penge til kommunen?????
Jeg er godt klar over at, jeg selv er en klovn fordi jeg ikke meldte mig arbejdsløs fra den 21/12, hvor mit vikariat stoppede, men det kan jeg ikke ændre på nu. Man må lære af sine fejl! Men at en engangsydelse skal være et lån, fordi jeg nu har arbejde og ikke en hjælp fra kommunen som tak for alle mine skattepenge ligesom kontanthjælpen – det synes jeg er noget bull shit!! Og kontanthjælpen får jeg så heller ikke udbetalt – ligesom sidst jeg var der, hvor jeg heller ingen hjælp fik fordi jeg hurtigt fik arbejde efter at have meldt mig ledig!
Og hvad fik jeg så lært af det: meld dig ind fra den dag af du bliver arbejdsløs og du kommer ikke længst med ærlighed!!

Jeg skal nu nok klare mig alligevel, det har jeg gjort indtil nu uden hjælp fra kommunen. Jeg har en fantastisk forstående kæreste og nogle alt for gode forældre, som hjælper os lidt for meget! Jeg glæder mig bare så meget til at starte på det job her, så jeg kan bevise at jeg sagtens kan!

Ja, undskyld for det lange og anderledes indlæg! Men jeg havde lige brug for at komme ud med det! Jeg vil meget gerne høre jeres mening! (:

AmalieGaarde

2

  • Jeg har hørt de slags problemer flere gange! :-).
    Kommuner eller jobcentre er ikke særlig gode til at hjælpe folk til tider. Og ja som du skriver så er det komisk at man skal betale skat og man så ikke må få hjælp når man er i nød!
    – At være selvstændig er den bedste title, ellers bliver man godt nok kastet rundt, og det er ikke specielt sjovt. (-:

    – Forstår dig fuldt ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • amaliegaarde

      Hvor er det rart at høre jeg ikke er den eneste! Jeg synes simpelthen ikke at det er iorden!!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

My last lazy day